Обсъждат етническите въпроси в региона
Обсъждат етническите въпроси в региона / netinfo
Областният съвет за сътрудничество по етнически и демографски въпроси ще заседава днес в Габрово, съобщават от областната управа. По време на срещата ще се обсъдят правилата за неговата работа и ще се актуализира състава му. В дневния ред е предвидена още презентация на филма «Легендата», заснет по проекта на Народно читалище «Габрово» «Ключ за етническа и религиозна толерантност».

Членовете на съвета ще обсъдят грантовата схема «Граждански диалог между Турция и ЕС», по която може да се кандидатства с проекти в партньорство с турски НПО за финансиране на дейности, свързани с младежки инициативи, партньорства между университети, общини и професионални организации.

По-късно днес в Дряново се организира кръгла маса на тема: „Толерантни помежду си, толерантни към другите”. Инициативата е във връзка с реализацията на Общинския план за интеграция на ученици от етническите малцинства.

В дискусията ще участват областният управител – Цв. Нанов, зам. обл. управител Митхат Алибашев и началникът на регионалния инспекторат по образование Ангелина Дъбнишка.