Снимка:
Снимка: / Община Севлиево получи нов училищен автобус
Община Севлиево получи от Министерство на образованието и науката нов училищен автобус. Това стана след проведени преговори между двете институции за нуждата от допълнителен транспорт на учениците в района. Предложението бе обсъдено и по време на посещението на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев в Севлиево през февруари тази година.

Така, след изпратената молба до Министерството на образованието и науката, в Община Севлиево бе доставен нов училищен автобус с 32+1 места.

През настоящата учебна година 650 деца и ученици от Община Севлиево и съседни общини пътуват до детска градина или училище. От тях 359 деца се извозват с предоставените от МОН 8 училищни автобуса. Останалите 291 пътуващи деца и ученици  ползват общинската транспортна схема и специализиран превоз.

Община Севлиево организира тържествено честване на 24 май

След решение на Общинския съвет - Севлиево новият автобус ще се предостави за ползване на ОУ „Стефан Пешев“ в града. Транспортът на учениците ще започне от следващата учебна година.

„Бих искал да благодаря на МОН и на министър Вълчев за добрата координация и отзивчивостта им за доставката на нов автобус. Това ще спомогне за по-бързото придвижване на младежите и още повече деца и ученици ще могат да посещават безпроблемно учебните заведения в Общината“, сподели и кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

Четири паралелки завършват тази година ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“

Автобусът ще се използва за превоз на ученици от населени места, в които няма училище, до всички училища в град Севлиево. Така ще се увеличи броят на пътуващите ученици с осигурени училищни автобуси, както и ще се осигури тяхното по-комфортно и безопасно пътуване.