/ ЕМО ЕТЪР
Екипът на музей „Етър“ призовава - #ОстанетеСиВкъщи, а ако имате нужда от цветни емоции, гмурнете се в морето от усмихнати лица на гиздави лазарки
Лазаровден е един от най-цветните пролетни празници в календара на българите, посветен на любовта и плодородието. За хиляди българи предпочитаното място, което посещават на този празник е музей „Етър”, но това няма как да се случи на 11 април, съобщиха от музея..

Полицията с мерки за Цветница и Великден в област Габрово

Ако допреди няколко дни температурите бяха зимни и стоенето вкъщи не изискваше голямо усилие, то днес вече пролетта ви зове неудържимо навън с експлозията си от слънце, звуци и аромати.

Музей „Етър”

Екипът на музей „Етър“ призовава - #ОстанетеСиВкъщи, а ако имате нужда от цветни емоции, гмурнете се в морето от усмихнати лица на гиздави лазарки, поощрете децата си да се запознаят с любопитни детайли от красивата обредност на обичая лазаруване, разучете заедно някоя лазарска песен и помогнете на вашето дете да научава докато се забавлява 

Музей „Етър“ е добър пример за прилагане на маркетинг на преживяванията (СНИМКИ)

Изтеглете от сайт www.etar.bg инструкциите как да облечете лазарката, следвайки напътствията на бабата. Там ще намерите и файл с лазарска премяна, която може да принтирате на стикерна хартия или на обикновена, като ползвате после лепило за „обличането“ на лазарката.

„Човешкият кръговрат - миг и вечност“ (СНИМКИ)

Материалът е част от музейния детски пътеводител с приложение „Един ден в музея на отрито“.