Облачно и ветровито
Облачно и ветровито / Дарик Габрово, архив

В Северна България ще се появи до умерен западен вятър, но след полунощ в Добруджа и по Черноморския бряг ще стане от североизток-север и в източната половина от страната ще започне да прониква по-студен въздух.

В четвъртък ще има значителна облачност и на места главно в Централна и в Източна България ще превали слаб дъжд. Атмосферното налягане слабо ще се повиши. В сутрешните часове в Добруджа ще започне да превалява, възможно е за кратко тук-там да прехвърчи сняг. Минималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса, в София - около минус 1 градус.

В Дунавската равнина и по Черноморието ще се задържи ветровито, като едва към края на деня вятърът ще отслабне. Максималните температури ще са между 7 и 12 градуса, а в Източна България ще се понижат по-чувствително - с 3 до 5 градуса. Още вечерта от североизток ще започне бързо намаление на облачността.

По Черноморието ще духа умерен северен вятър. През по-голямата част от деня ще бъде със значителна облачност. Ще превали слаб дъжд. Към края на деня облачността ще намалее. Максималните температури ще са 7-9 градуса. Вълнението на морето ще е слабо - 2-3 бала. Температурата на морската вода е 4-5 градуса.

Значителна ще бъде облачността и над планините. На места ще превали, по-най-високите върхове на Рила и Пирин, както и по старопланинското било - слаб сняг. Вятърът ще бъде умерен и силен от север. Температурите ще се понижат с 4-5 градуса. На 1200 м дневната температура ще е около минус 3 градуса, на 2000 м - около минус 8 градуса.

В петък и над източните райони облачността ще намалее и до края на деня вече навсякъде ще се установи слънчево време. Вятърът ще отслабне и постепенно ще се обръща от запад. Минималните температури ще са малко по-ниски, но дневните ще се повишат с 2-3 градуса. В събота вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще бъде слаб. Ще е слънчево и с още 3-4 градуса по-топло.