Новите културни продукти и възможностите за тяхното финансиране на местно ниво
Новите културни продукти и възможностите за тяхното финансиране на местно ниво / МАИР „Боженци“

Регионален културен форум, на тема „Новите културни продукти и възможностите за тяхното финансиране на местно ниво”, организират РСО „Централна Стара планина” и Музей на архитектурно-исторически резерват (МАИР) „Боженци” в дните 18 и 19 август. Събитието се състои от две еднакви по важност части, предназначени за различни участници.

В четвъртък следобед и в петък преди обед кметове, заместник – кметове, юристи, общински експерти в сферата на културата, председатели на общински съвети и членове на постоянни комисии по култура към общинските съвети от РСО „Централна Стара планина”, ще се запознаят с разработения от организаторите партньорски проект „Стъклена плетеница” и ще станат пълноправни участници в процеса на създаване на иновативен културен продукт, в сферата на художествената обработка на стъклото.

За тях деканът на факултета по изобразително изкуство към Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий” доц. Борис Желев ще разкаже историята за раждането на стъклото и неговите невероятни превъплъщения.

Майстори ще демонстрират топли и студени техники за обработка на този интересен материал и творчески работилници ще предоставят възможност за придобиване на нови знания и умения.

Предвидена е и специална дискусионна сесия за представяне на общински програми за финансиране на културни продукти и споделяне на добри практики.

Публичното събитие за посетителите на неповторимо очарователния АИР „Боженци” е на 19 август, във времето от 10.00 до 17.30 часа.