Mълчалив протест срещу безотговорното поведение по пътищата
Mълчалив протест срещу безотговорното поведение по пътищата / SNEWS, БГНЕС

20 майки се събраха вчера пред сградата на Общината в Габрово на мълчалив протест срещу безотговорното поведение по пътищата. Те настояват за обезопасяване на критичните участъци, за контрол върху шофьорите и адекватни наказания за убийците на пътя.

Цветя, играчки и запалени свещички оставиха събралите се майки, които бяха дошли с децата си, за да изразят съпричастност към семейството на нелепо загиналия  Паоло и да протестират срещу безотговорността на пътя.

Мълчаливият протест не беше многоброен, но майките са готови отново да излязат, за да защитят живота на децата си и се надяват следващия път да са повече.

Mълчалив протест срещу безотговорното поведение по пътищата
netinfo

Всеки психопат може да вземе книжка, може да има оръжие в ръката си. Не е въпросът да се търси само единият виновен, другият, третият. Нещата са много комплексни и ако трябва нещо да се направи, трябва из основи да се направи. Това каза пред bTV Красимира Иванова, майка на 4-годишния Паоло, който беше прегазен от джип в пешеходна зона в центъра на Стара Загора.

Бизнесменът, управлявал колата-убиец, беше пуснат под домашен арест. В събота граждани излязоха в ред български градове на протест с искане за справедливост в случаите като този.

„Никой не заслужава такова нещо, никой не заслужава да изпита такова нещо. Никой, никой, никой, дори и той. Никой. Това е нечовешка мъка, просто няма нещо, с което да може да се опише", каза почернената майка. По думите й, докато не се промени манталитетът ни, всяка година стотици хора ще загиват по подобен нелеп начин.

„Голяма част живеят с това чувство за безнаказаност, голяма част от тези, които излязоха на протеста също живеят с това чувство. Чувството, че каквото и да се случи, няма правосъдие, няма справедливост, има адвокати", допълни Иванова.