Международни инструктори представиха опита си в охраната и сигурността
Международни инструктори представиха опита си в охраната и сигурността / Дарик Габрово

Инструктори с международен опит демонстрираха днес уменията си по охрана и сигурност на  тактическия полигон- стрелбище в землището на село Мичковци край Габрово. Организатори на събитието, на тема "Международен опит в подготовката на кадри в областта на сигурността и охраната", са Руско- българския център за специална подготовка по охрана и сигурност "Алфа- Метал", съвместно със спортен клуб по приложна стрелба и пейнтбол,  и TITAN DEFENCE - Великобритания. Инициативата е под егидата на Посолството на Обединеното кралство. Участие взеха инструктори от САЩ, Гърция, Канада и Русия.

Подобен семинар се провежда за първи път в страната ни, поясни Илияна Иванова от фирмата-организатор. Той е резултат от създадената съвсем наскоро структура „АЛФА ТАКТИКА", в която влизат английска, руска и българска охранителни фирми. Това е нова форма на международно сътрудничество, създадена в отговор на световните нужди от намаляване на риска, обясни Иванова. „АЛФА-ТАКТИКА" е първата по рода си организация в страната.

Основната цел на демонстрациите е чрез обединяване на различни методики на обучение да се усъвършенстват служителите, работещи в областта на охраната и сигурността. ИПредставени бяха динамична стрелба с пистолет, скоростна прецизна стрелба и стрелба тип SWAT. Инструктори от учебни центрове „АЛЬФА-ПРЕСТИЖ" - Русия, съвместно с българските си колеги демонстрираха мотодики на обучение по физическа защита с използване на руски бойни изкуства. Показани бяха и прийоми на единична и групова скоростна безприцелна стрелба. TITAN DEFENCE демонстрираха лична охрана при повишен риск, засада и антизасада с автомобил, действия с ранен човек.

Организаторите изразиха надеждата, че подобни мероприятия ще станат редовни.