Макет на Хоталич дари Ротари клуб Севлиево на Общината
Макет на Хоталич дари Ротари клуб Севлиево на Общината / Община Севлиево

В качеството си на президент на Ротари клуб Севлиево Добромир Димов дари макет на крепостта Хоталич на севлиевци, в лицето на ръководството на Общината. „Нека той помогне на всички граждани и гости на града ни да опознаят по-добре миналото на нашия хилядолетен град, като посетят археологическите разкопки на крепостта и да погледнат по-смело бъдещето ни, бъдеще, в което да живеем заедно в мир и разбирателство", добави  Димов.

Макет на Хоталич дари Ротари клуб Севлиево на Общината
netinfo

Освен макета, президентът на Ротари клуб връчи на кмета на Севлиево и папирус - символ на дарението. „Като кмет на община Севлиево аз бях съпричастен още в самото начало с тази прекрасна идея да се направи макет на средновековния град и крепост Хоталич, който да спомогне за неговото популяризиране и превръщането му в туристическа дестинация",  каза д-р Иван Иванов.

Почти 14 хил. лв. е стойността на макета, изработен е от материали, които са издръжливи на метеорологични условия, с поликарбонов капак и осветление. Монтиран е върху тревната площ пред сградата на Община Севлиево.