Майстор от АЕК Етър стана една от сензациите на международна туристическа борса
Майстор от АЕК Етър стана една от сензациите на международна туристическа борса / netinfo

Майстор от АЕК "Етър" стана една от сензациите по време на Международната туристическа борса "Ваканция и спа експо 2015", която се проведе в София.

Етърският шекерджия демонстрира уменията си на щанда, с който се включиха общините Габрово, Севлиево и Трявна, а посетителите имаха възможност да опитат резултата от тях.

Над 330 изложители от България и 21 други държави – туроператори, общини, организации, хотели, комплекси, транспортни фирми и авиокомпании, представиха свои предложения.

По време на открити дебати в рамките на туристическата борса е обсъдено как да се насърчи вътрешния туризъм в България.

Майстор от АЕК "Етър" стана една от сензациите на международна туристическа борса
netinfo

Участието на община Габрово заедно с общините Трявна и Севлиево е продължение на усилията, които полагат трите общини за обединяване на добрия си потенциал в общи туристически продукти и информационни кампании. Именно този процес беше в основата на приключилия през 2014 г. проект  „Подкрепа за развитие на регионален интегриран туристически продукт в общините Габрово, Трявна и Севлиево“ .

Туристическото изложение се проведе под мотото „В България всичко е туризъм“. Експерти от общинска администрация на трите общини, представители на АЕК“Етър“ и АИР „Боженци“ присъстваха лично и участваха на изложбения щанд и в дискусионните форуми.

Други музеи и обекти - Дом на хумора и сатирата, Интерактивен музей на индустрията, РИМ-Габрово, Национален музей на образованието, Астрономическа обсерватория и планетатриум, както и туроператори и хотелиери се представиха чрез рекламни материали.