Лятото отприщи битовата престъпност в областта
Лятото отприщи битовата престъпност в областта / DarikNews.bg, архив

За серия от битови кражби съобщават от пресцентъра на ОД на МВР. Лятото явно е отприщило битовата престъпност в областта

Щети на стойност 1800 лв. са нанесени на собствениците на жилище на ул. "Априлов" в Габрово, след като вчера били обрани. От дома им изчезнали златни накити, документи и пари. Не е ясно как е влязъл крадецът, но престъплението е реализирано в рамките на работния ден. От жилище на ул. "Свищовска" пък бил задигнат лаптоп. На крадеца му бил необходим половин час, за да се вмъкне и да прибере техниката.

В севлиевска община също има пострадали собственици на жилища. Вила в местността Българи била обрана, като крадците задигнали дори намерената там храна. Буре и три дамаджани с ракия били отмъкнати от изба в къща на севлиевската улица "Росица".

В бюлетина от 17 март има съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване на входната врата, е проникнало в парно помещение в с. Батошево, припомнят от ОД на МВР Габрово. Извършена е кражба на водна помпа с електромотор, ВиК-части и др. вещи. По случая е започнато досъдебно производство. От проведените оперативно- издирвателни мероприятия  се установи, че извършител на кражбата е Й.И. от с. Шумата, общ. Севлиево /29- годишен, осъждан/. От проведени допълнителни оперативно- издирвателни мероприятия се установи, че за периода 01.03/19.03.2014 г. същият е извършител и на две незаявени кражби- на стоманени валове, ел. мотори и други вещи от работилница в с. Батошево; и кражба на алуминиева врата от гараж в с. Шумата.