/ Община Велико Търново
Пропаднал участък затруднява движението в отсечка по пътя между Габрово и село Стоманеците, съобщават от Областно пътно управление - Габрово.

От там съветват шофьорите да са внимателни в участъка при км 7+060. Там една от лентите за движение е стеснена, като е поставена необходимата сигнализация. Ремонтните дейности продължават до края на месеца.

Условията за пътуване в Габровска област са нормални. Времето е слънчево, а настилките – сухи. На някои по-усойни места има и мокри отсечки. За изминалото денонощие няма нови въведени ограничения.

Отворен за движение е проходът Шипка, но остава в сила забраната за ТИР-ове над 12 тона.

Пропаднал участък затруднява движението по пътя между Габрово и върха. Нека шофьорите карат с повишено внимание при км 164+150. На мястото е поставена необходимата сигнализация, а укрепването ще продължи до края на октомври.

Същото предупреждение важи и за пътя между селата Селище и Стоките. Нека шофьорите карат внимателно в отсечката при км 11+675. Мястото е обезопасено и сигнализирано, а укрепването ще продължи до 31 октомври.

Ограничено е движението на автомобили с ширина над 3.3 метра по пътя между селата Кормянско и Малък Вършец. Причината е стеснен участък при моста над река Крапец. На мястото е поставена необходимата сигнализация.

Реконструкцията на пътя ще продължи до края на октомври. Обходният маршрут е по път III–401 Граница Ловеч – Кормянско - Малки Вършец за ППС над 3,30 м, при км 46+800 по общински път до III–403 в село Малки Вършец.
Агенция "Фокус"