Тази инсталация ще бъде представена
Тази инсталация ще бъде представена / DarikNews.bg
Студенти, преподаватели и творци на свободна практика вземат участие в КЕВИС – симпозиум за лендарт и кинетично изкуство, който се провежда в ЕМО „Етър”. Музеят е партньор на инициативата, а Сдружение АЛОС – организатор.

КЕВИС
КЕВИС

В продължение на няколко дни тази творческа общност създава инсталации, които представят връзките в природата. Творбите са наситени с много символика и ще бъдат разположени на различни места в ЕМО „Етър”, където ще останат до началото на септември.

КЕВИС
КЕВИС

Инсталациите нямат постоянен характер, което е част от същността им. Те показват постоянно променящата се природа.

КЕВИС
КЕВИС

Всеки от творците има сериозни изяви у нас и в чужбина.
 

 

Публикувахте от КЕВИС в Сряда, 25 юли 2018 г.

Проф. Орлин Дворянов - преподавател по Съвременно изкуство в Софийскяи университет; той е един от първите творци в България, които се занимават със съвременно изкуство още от 80-те години на ХХ век. Неговите творби са едни от първите в историята на съвременното изкуство. Член е и на Сдружение „Изкуство в действие”.

Добрин Атанасов – асистент на проф. Орлин Дворянов, който преподава „Съвременно изкуство и Графичен дизайн” в Софийския университет, катедра Визуални изкуства”. Партньор на КЕВИС; член е и на Сдружение „Изкуство в действие”.

Орфей Миндов – директор на Националната гимназия „Тревненска школа”, член на АРТ група „Дупини”, чиято мисия е създаване на оригинален авторски продукт в областта на съвременните визуални изкуства; организиране и създаване на среда за реализиране на нови разнообразни форми на културно общуване, за представянето и популяризирането им. Скулптур с изяви в страната и чужбина.

Галина Динева – преподавател по интериорен дизайн от три години в НГПИ „Тревненска школа”, занимава се с дизайн на свободна практика.

Майа Антова – доктор по Методика на обучението по изобразително изкуство, художник на свободна практика. Работи в сферата на пърформанса и съвременното изкуство; член на Сдружение „Изкуство в действие”.

Калин Плугчиев – художник на свободна практика, занимава се със съвременно изкуство; член на Сдружение „Изкуство в действие”.

Спартак Константинов – художник на свободна практика, занимава се със сценография, живопис и скулптура.

Светозар Колев-Питкин – живописец на свободна практика.

Сияна Филатова – графичен дизайнер.

Антония Дуенде – емигрира в началото на 90-те години  в Германия, занимава се със съвременно изкуство, основател на Нощ на музеите и галериите в Берлин, занимава се концептуално изкуство в целя свят. Член на Сдружение „Изкуство в действие”.

Жорж Жу – музикант и фотограф с френски произход.
 

 

Публикувахте от КЕВИС в Неделя, 22 юли 2018 г.