Изразходвани са средствата за лятното зацветяване на Габрово
Изразходвани са средствата за лятното зацветяване на Габрово / netinfo

10 кашпи с цветни разсади на петунии, тагетис и петльов гребен, украсяват паметника-костница в Габрово, съобщават от Общинската администрация.  Ако те бъдат унищожени възстановяването им няма да е възможно, тъй като средствата за лятното зацветяване вече са изчерпани.

Община Габрово извършва зацветяване три пъти в годината – през пролетта, през лятото и през есента. Като част от лятното зацветяване са направени цветните фигури до Дечковата къща, пред сградата на Съдебната палата, в парка до Драматичния театър, в градинката срещу бившия ГУМ, в зелената площ срещу сградата на НТС, в зелената площ до паркинга след Баев мост и до Търговския център на ул. Радецка.


Възстановени са каменните цветните вази до Баев мост и по ул. Радецка, чиито разсад беше откраднат след пролетното зацветяване. Зацветени са кашпите по ул. Априловска и от двете страни на подлеза до Дома на хумора и сатирата.


Цветната фигура пред служебния вход на общинската администрация, която беше направена за Майските празници вече е обезобразена.