Ивелина Петрова
Ивелина Петрова / Зам.-областен управител
Зам.-областният управител Ивелина Петрова се срещна с директора на Професионалната гимназия по икономика „Рачо Стоянов“ – Дряново Людмила Асенова. Срещата е инициирана от зам.-областния управител на Габрово и е по повод развитието на дуалното обучение в областта.

Въпросът за разкриване на професионални  паралелки  в икономическата гимназия беше дискутиран още през февруари по време на заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие, когато бе одобрено предложението за държавния план – прием за учебната 2017/2018 година. Още тогава директорът Людмила Асенова мотивира желанието си да има разкрити две нови паралелки, ориентирани към бизнеса в община Дряново. Днес отново беше обсъдена необходимостта от професионални кадри, които да отговарят на нуждите на фирмите в общината.

Безспорен факт е демографската криза, пред която е изправена не само община Дряново, а и регионът ни, но всички заинтересовани страни трябва да намерят пресечна точка и да съдействат дуалното обучение да се случи и там – категорична е Ивелина Петрова, която заявява, че е отворена за следващи срещи и вярва, че решение ще се намери, за да се развива Област Габрово.