Илиян Илиев оглави Съюза на Строителните лабораторни специалисти
Илиян Илиев оглави Съюза на Строителните лабораторни специалисти / netinfo

 

Представители на 33 организации от 22 града на страната учредиха Национален съюз на строителните лабораторни специалисти. На събранието, което се проведе в Габрово за председател на управителния съвет бе избран инж. Илиян Илиев, ръководител лаборатория за изпитване при" Пътстрой - Габрово" АД.

Заместник - председател стана Петър Станчев от Смолян. Членове на управителния съвет са ст. н.с д-р Иван Ростовски, инж. Стоян Минев и ст. н.с инж. Николай Чавдаров от София.  Инж .Валентин Беловски бе избран за организационен секретар.

Председателят на Съюза на строителните лабораторни специалисти в България  инж. Илиян Илиев представи бъдещите цели и задачи на сдружението, както и дейностите  и методите, с които те ще се реализират. Организацията ще се включи активно в работата на законодателните органи и ще предлага промени в текстовете на отделните закони.

Съюзът ще представлява членовете си пред общините, европейските и национални институции. Ще защитава правата на членовете си, включително в съда и ще подпомага тяхното обучение. Предвижда се и активно включване с мнения и препоръки в работата на българските стандартизиращи органи.

Предстои да бъдат установени отношения със сродни организации от останалите европейски страни.