ГЕРБ- Габрово представи кандидатите си за кметове и общински съветници в областта
ГЕРБ- Габрово представи кандидатите си за кметове и общински съветници в областта / Дарик Габрово

Местната структура на ГЕРБ- Габрово представи официално днес на пресконференция регистрираните кандидати за кметове на партията за общините Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна, както и кандидата за кмет на Плачковци. Герб представи и листата си за общински съветници в градовете на областта. Министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев представи кандидата за кмет на Габрово Таня Христова.

Той подчерта, че местните избори са времето, когато хората трябва да решат какво желаят и заяви, че ще поискат от габровци правото да продължат това, което вече е започнато. Според него в Габрово най- ярко се усеща нуждата от тотален професионалист, както в сферата на местната власт, на регионалното развитие, така и по отношение на основните услуги, които изпълнява общината. По думите му Таня Христова познава проблемите на Габрово, защото 2 години е била зам. кмет на Общината.

"Преди 4 години Габрово заяви готовността си да разчита на европейски ресурс, с който да може да се конкурира. Много средства са привлечени в последните години и те ще започнат да се виждат още през 2012 година", каза тя. Христова допълни, че шансът да работи с проекти, й е дал възможност да работи и в сферата на туризма, на социалните дейности, здравни заведения, инфраструктурни обекти. По думите й към момента 157 млн. лева ще трябва да бъдат изхарчени, така, че да не се наложи те да бъдат връщани и плащани от хората заради грешки и неточности в тях.

В листата за общински съветници за Габрово влизат 33 души. На първо място е Таня Христова, втори- Добромир Проданов, трети- Николай Сираков, четвърти- Хилда Цвъркалева, пето място- Димитър Михайлов, шести е Климент Кунев. Кандидат- кмет за село Поповци е Румяна Иванова, а за Драгановци- Иваничка Христова.

Кандидат- кмет на Община Трявна е инж. Стефка Харитонова, а на град Плачковци- Даниела Станчева. В листата за общински съветници влизат 15 човека. Кандидат за кмет на Община Дряново е Даниела Василева. Кандидат за кмет на Царева ливада е Веселина Кръстева.

В Севлиево кандидат- кмет е д-р Иван Иванов. Листата за общински съветници включва 29 души. Кандидатите за кметове на кметства са: Росица Георгиева- село Батошево, Силвия Николова- село Богатово, Георги Новаков- село Горна Росица, Иванка Маринова- село Градница, Николай Колев- село Дамяново, Боньо Петков- село Добромирка, Тотка Мичева- село Душево, Венета Александрова- село Кормянско, Стефка Христова- село Крамолин, Валентин Велчев- село Крушево,  Емил Александров- село Петко Славейково, Стефан Стефанов- село Ряховците, Георги Иванов- село Сенник, Цветанка Станчева- село Шумата.

Областният координатор на ПП ГЕРБ в Габрово и народен представител Цветомир Михов каза, че ще се води чиста, честна и позитивна кампания и няма да се изпада на ниво на компроматни войни.