Габрово във фокуса на журналисти и туроператори
Габрово във фокуса на журналисти и туроператори / bulgaria-online.bg

Габрово бе включен в информационния тур на швейцарски журналисти, пристигнали в България в началото на месец юни във връзка с откриването на нова линия на швейцарските авиолинии SWISS INTERNATIONAL AIR LINES. Общинско предприятие туризъм - София бе главен организатор на информационната обиколка и включи Габрово в програмата си.

По време на визитата си в Габрово журналистите се запознаха с основните туристически атракции, посетиха АИР „Боженци", ЕМО "Етър" и Интерактивен музей на индустрията, а в пешеходна обиколка опознаха централна градска част и други забележителности и музейни обекти, съобщиха от администрацията на кмета.

През месец май дестинация Габрово няколко пъти попадна във фокуса на туроператори и журналисти.

В началото на месеца тук дойдоха туроператори от цяла България, а по време на инфотура Габрово получи висока оценка за нивото на туристическата си инфраструктура и предлагани атракции от изпълнителния секретар на Асоциацията на туроператорите в България и покана за следващата година да домакинства на националната среща на туроператорите.

Непосредствено преди карнавала представител на един от популярните американски блогове за пътешествия също посети града ни и подготви репортажи и снимков материал, които ще бъдат публикувани.

Също през месец май бе осъществена среща между община Габрово и Президента на фондация „Sassi" от Матера - италианският град, който заедно с Пловдив, бе избран за европейска столица на културата за 2019 г.

На тази среща Габрово бе оценен като културна и туристическа дестинация и предизвика интереса на фондацията, която смята, че туристическите предложения за 2019 г., които ще обединяват европейските столици на културата и интересни близки региони обезателно следва да включат и Габрово.