Евродепутатът Андрей Новаков проведе „Час по Европа“ в ПМГ в Габрово
Евродепутатът Андрей Новаков проведе „Час по Европа“ в ПМГ в Габрово / ГЕРБ Габрово

Евродепутатът Андрей Новаков беше гост-лектор в Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“. Габрово е вторият град след Враца, в който Новаков провежда инициативата „Час по Европа“.

Пред ученици от класовете по математика и информатика той представи възможностите, които Европейският съюз предоставя на младите хора за образование и младежко предприемачество. „Ако някой ви казва, че сте бъдещето, ви лъже.

Вие сте настоящето. Ако преди е било немислимо човек под 30-годишна възраст да влезе в науката, в бизнеса, в парламента, сега е тенденция“, заяви най-младият евродепутат.

По думите му най-важното е човек да не губи времето си, защото това е ресурсът, който не може да бъде върнат.

Евродепутатът Андрей Новаков проведе Час по Европа в ПМГ в Габрово
netinfo

“Накъдето и да сте тръгнали, важното е да „правите неща“. Това е формулата на успеха, защото наред с дипломите, вече се ценят придобитите знания и умения“, допълни той.

Пред учениците, проявили интерес и след „Часа по Европа“, Новаков постави предизвикателство. Най-добре представилите се ще имат шанс да посетят Европейския парламент.

В Габрово Андрей Новаков се срещна и с кмета Таня Христова и областния управител Николай Сираков, с които набелязаха съвместни инициативи. Предстои те са се реализират до края на годината.