Снимка:
Снимка: / ec.europa.eu

Европейската комисия провежда конкурса „Истории“, като част от кампанията „Европа в моя регион“. Историите може да са под всякаква форма: снимка, видео, блог публикация, аудио, публикации в социални медии, платно, туитър низове и т.н.

Желаещите да участват могат да изберат между категориите „граждани“ или „експерти“. Те трябва да изпратят имейл с връзка към публикуваната история на info@euinmyregion.eu. Категорията се посочва в темата на имейла след „EUinMyRegion Storytelling“. Европейската комисия ще преведе текстовете на английски език и ще ги популяризира чрез фейсбук и туитър, ползвайки хаштаг #EUinmyRegion.

Жури от комуникационни специалисти ще оцени до каква степен историята е проникновена и дали описва самия проект или хората, които участват в него.

Тримата победители от категорията „граждани“ ще се включат в двуседмична програма, запознавайки се с работата на комуникационен отдел в институция на ЕС, в комуникационна агенция и в медийна мрежа от 29 септември до 13 октомври 2019 г. в Брюксел. Тримата победители от категорията „експерти“ ще преминат обучителен курс по комуникации от високо ниво, който ще се проведе от 5 до 7 октомври 2019 г. в Брюксел.

Крайният срок за участие в конкурса „Истории“ е до 18 август 2019 г.

Пълните условия


Правила

1. Тема на конкурса

Генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ на Европейската комисия ви кани да вземете участие в конкурса „Истории“ от „Европа в моя регион“, за да представите проекти около вас, които са финансирани от ЕС.

Историите трябва да са за финансирани от ЕС проект или програма.

Историите може да са под всякаква форма: снимка, видео, блог публикация, аудио, публикации в социални медии, платно, Twitter низове и т.н.

Историите трябва да са перманентни и обществено достъпни.

2. Как да участвам

Участниците могат да се включат в конкурса „Европа в моя регион“, като изпратят имейл с връзка към публикуваната история до info@euinmyregion.eu

Участниците трябва да изберат измежду две категории: „граждани“ и „експерти“ – Категорията трябва да се посочи в темата на имейла след: „EUinMyRegion Storytelling“

Експертите са хора, които работят за управляващи органи, междинни звена, съвместни технически секретариати, бенефициери на финансиране от ЕС или лица за комуникация по финансиран от ЕС проект

1. 3. Допустимост

Участниците трябва да имат навършени или да са на възраст над 18 години 

Служители и близки роднини на служители на Организатора или на съответните му дружество-майка, дъщерно дружество или филиали, или всяко друго лице, свързано с този конкурс, нямат право на участие.

Всички материали ще бъдат внимателно модерирани.

4. Материали

Участниците могат да изпратят толкова истории, колкото пожелаят.

Всички истории, отговарящи на правилата и изпратени до крайния срок, ще бъдат приети. Редакционната независимост е гарантирана.

Европейската комисия ще преведе вашите истории на английски език (ако е необходимо), ще ви изпрати превода и ще популяризира историите ви чрез социални канали (FacebookTwitter), използвайки хаштаг #EUinmyRegion.

5. Авторско право

Всички материали трябва да са оригинално произведение и участникът трябва да бъде единствен собственик или приобретател на авторското право.

С участието си в конкурса, участниците запазват пълно авторско право върху своите изображения и текст. Освен това участниците предоставят на Европейската комисия правото да публикува и излага изпратените истории. 
За ползването им Европейската комисия не дължи заплащане.

Участниците трябва да получат писмено съгласие от всички лица на възраст 18 години или повече, които се разпознават в някоя от историите. Участници, които са снимали лица под 18 години, трябва да гарантират, че са получили писменото съгласие на родителя/настойника на детето. 

Отговорност на участниците е да гарантират, че необходимото съгласие е получено. Участниците трябва да запазят всички издадени формуляри, за да докажат при поискване, че са получили съгласие. Изтеглете формуляра за отказ от права тук.

Участниците трябва да запазят оригиналния цифров файл/негатив на техния материал, за да докажат собствеността върху произведението при поискване, както и да предоставят на Организатора фотографията с възможно най-висока резолюция.

6. Модериране

Всички истории се проверяват, за да се установи дали отговарят на правилата на конкурса, преди да се приемат. Само историите, които отговарят на правилата на конкурса, ще бъдат добавени към уебстраниците на конкурса. След като история е била прегледана, участниците ще получат имейл с уведомление за това дали е била приета или отхвърлена.

7. Срок за записване

Историите за участие в конкурса могат да се подават по всяко време през периода от 1 април до 18 август 2019 г., 23:59 ч. централноевропейско лятно часово време.

8. Подбор на победители

Победителите ще бъдат избрани от жури, съставено от трима специалисти в областта на комуникациите.

Журито ще очаква:

  • Проникновение: разказва ли се в историята за нещо, което не знаем, отвъд основните факти за финансирания проект?
  • Истории за хората: дали историята описва проекта или вие разказвате историята на хората, които участват в него?

Тези точки може да изглеждат субективни, но проникновението и чудесните истории са нещата, които оценявате, когато ги видите.

Най-добрите истории не просто ни разказват нещо, което не знаем. Те ни разказват интересна история с личен, автентичен глас. Те представят личното виждане на автора и са интересни, а също така  и просто информативни. Те могат да бъдат забавни, страстни, любопитни, интригуващи или саркастични.

9. Награди

Тримата победители от категорията „граждани“ ще се включат в двуседмична пълна програма в реална среда, посветена на комуникациите в ЕС, запознавайки се с работата на комуникационен отдел в институция на ЕС, в комуникационна агенция и в медийна мрежа, обхващаща областта на Брюксел. Програмата ще се проведе от 29 септември до 13 октомври в Брюксел.

Тримата победители от категорията „експерти“ ще се включат в специален обучителен курс по комуникации от високо ниво в Брюксел, който ще се проведе от 5 до 7 октомври в Брюксел.

10. Приемане на правилата за конкурса

С участието си в конкурса „Истории“ участниците приемат да спазват Правилата на конкурса, включително гаранциите за авторско право на материалите.

Източник: ec.europa.eu