Доротея Комитска с първа награда
Доротея Комитска с първа награда / netinfo
Доротея Комитска получи първа награда във фотоконкурса „Срещи – и с усмивка", съобщават от Дома на хумора и сатирата в Габрово. Тя бе отличена за най-стилизирано представяне на темата. Журито под председателството на изтъкнатия фотограф доц. Живко Арабов присъди втора награда на Венцислав Симеонов, а третата на Илко Немцов. В конкурса участваха 7 автори с 64 творби. „Срещи – и с усмивка” ” е съвместен проект на Дома на хумора и сатирата, Община Габрово и Съюза за подпомагане Тун – Габрово.

През август група габровски фотографи посетиха швейцарския град Тун и запечатаха в обективите си неговите живописни кътчета. По-късно посрещнаха в Габрово своите колеги от фотоклуба в Тун и им показаха красотите на габровския Балкан и столицата на хумора. От хилядите заснети кадри всеки от фотографите трябваше да подбере само 10 от най-сполучливите си творби и да ги представи на компетентното жури.

В началото на 2009 г. в гр. Тун жури от швейцарски фотографи ще определи победителите сред представителите на местния фотоклуб.

Съвместната изложба на габровските и тунските фотографи ще бъде открита в град Тун в навечериета на 1 април 2009 г. – рождения ден на Дома на хумора и сатирата. На 5 ноември следващата година изложбата ще гостува в Габрово, като тогава ще бъдат връчени и наградите на отличените творци.