Днес можем да се насладим на огромния талант на джаз-легендата Милчо Левиев
Днес можем да се насладим на огромния талант на джаз-легендата Милчо Левиев / Община Габрово

На 13 септември, неделя, от 11 часа, на откритата сцена на улица „Радецка“, пред старото училище „Радион Умников“, заключителен концерт ще изнесат участниците в майсторския клас по медни духови инструменти на софийския педагог Станислав Почекански.

Младите възпитаници ще изпълнят популярни произведения от музикалната класика, преработени за състави от медни духови инструменти. Ако обещанията на синоптиците не се изпълнят и дъждът не спре, концертът ще се състои по същото време в Художествена галерия „Христо Цокев“. Той е част от Международния фестивал „Дни на камерната музика”.

Същата вечер, от 19 часа, в зала „Възраждане“, ще може да се насладим на огромния талант на джаз-легендата Милчо Левиев. С тази изява големият български музикант ще се сбогува с концертната си дейност като пианист.

В събитието ще участват Габровския камерен оркестър, джаз певицата Вики Алмазиду и габровката Драгомира Драшкова. Драгомира е студентка по поп и джаз пеене в Нов български университет в класа на д-р Илиян Парасков. Участник е в лятната музикална академия и степендиант на фонд „Милчо Левиев и Вики Алмазиду”.