/ Музей Дом на хумора и сатирата

По-малко от месец преди закриването на изложбата „Светът според Тодор Цонев“ Музеят на хумора и сатирата кани своите по-възрастните почитатели и притежателите на членски карти „Приятели на хумора” на творческо ателие „Глинени глави”. На 10 март от 11:00 те ще имат възможността да се пренесат в света на художника и да научат повече за творчеството му. 

ДХС предлага творческо ателие за любителите на котки

Участниците в ателието ще опознаят и творят с пластичния и много приятен за работа материал глина, с който художникът е създал стотици малки сатирични пластики. Ще научат повече за възможните техники на работа с този материал. Те ще бъдат насърчени да направят сатиричен автопортрет от глина. Материалите са осигурени от Музея.

През празничните и почивните дни в Музея на хумора и сатирата се проведе и още едно събитие, посветено на емблематичната изложба „Светът според Тодор Цонев“ - семеен музеен маратон. Целият екип изразява своята благодарност към всички, които избраха да ни посетят.

В ДХС ще се проведе Gabrovo Game Jam

В маратона се включиха 40 семейства от цяла България. След жребий, изтеглен от Маргарита Доровска - директор на Музея на 5 март, голямата награда - семейна членска карта „Приятели на Хумора” - получи габровско семейството, а късметлийката е на една година и половина и се казва Дария Шепелева.