Децата на Севлиево творят в подкрепата на още едно ин-витро бебе
Децата на Севлиево творят в подкрепата на още едно ин-витро бебе / Община Севлиево

Ин-витро процедура за севлиевска двойка ще бъде финансирана със средства от Първия национален фестивал „Семе българско”. Събитието ще се проведе на 12 и 13 април в парк „Казармите” в Севлиево. В детските и учебни заведения, школите и кръжоците, вкъщи, децата от общината вече творят и се трудят в името на едно бебе, което може да дойде с помощта на медицината. Малките творци ще предоставят различни изделия за благотворителната изложба-базар на Лазаровден и Цветница. Рисунките, сувенирите, сладкишите, бижутата, цветята и другите изделия се приемат в Младежки център Севлиево на ул. „Канлъ дере” № 14. В специален кът по време на фестивала творенията ще се продават на символични цени. Така малчуганите ще подпомогнат каузата „Шанс за живот – със сърце и с ръце”.

Фестивалът е със специалното участие на фондация „Искам бебе”, която има богата практика в подобни инициативи за набиране на средства в помощ на двойките с репродуктивни проблеми. На информационен щанд в парк „Казармите” фондацията ще представи дейността си, за да привлече вниманието на двойките, които имат нужда от съдействие, за да се сдобият с бебе, както и на посетителите, които да бъдат привлечени към каузата.

Ин-витро клиниката „Надежда” също ще присъства във фестивала „Семе българско”, за да подпомогне бъдещите родители с информация. Поканени са и родители на ин-витро-бебета от цялата страна. Те ще засадят по едно живо дръвче в бъдещата „Гора на надеждата”, като  символ на новия живот. Подкрепа за двойките с репродуктивни проблеми и семействата с повече деца, ще дадат и изпълнителите на откритата сцена. Сред тях е и Цецо Елвиса, който е родител на ин-витро бебе. Той ще изнесе концерт в неделя по обед на сцената в парк „Казармите”.