Да се възобнови работата на Тристранния съвет за сътрудничество в Севлиево, поискаха синдикатите
Да се възобнови работата на Тристранния съвет за сътрудничество в Севлиево, поискаха синдикатите / БСП - Севлиево

Представителите на синдикални организации в община Севлиево се обединиха около искането да се възстанови работата на Тристранния съвет за сътрудничество. За това те настояха пред кандидата за кмет на Севлиево от Коалиция Избирам Севлиево Йордан Стойков.

„В миналото сме работили много добре, затова имаме конкретни искания, които трябва да доведат до повече сигурност за работещите севлиевци, спокойствие у работодателите, а оттам и стабилност на местната власт“, каза председателят на общинския съвет на КНСБ в Севлиево Веска Бенева.

Тя сподели, че има фирми, в които не се спазва трудовото законодателство, действа се дискриминационно спрямо млади хора, които се назначават със срок на изпитване, а в последствие се освобождават, поддържа се един и същ брой на трайно безработни без образование, скъсана е връзката училище-бизнес.

„Всичко това има решение, но то може да се намери, когато сме единни, както бяхме преди – ние - синдикатите, вие – от Общината и работодателите “, каза още Бенева.

Поредица от срещи с живеещи в селата на Севлиевска община показа, че през последните години управлението на ГЕРБ в Севлиево напълно е неглижирало хората там. Един от примерите за това е село Буря, където по цяло лято са без вода, уличното осветление свети и денем, и нощем, а в събота и неделя автобуси до града няма.

Пред тях Йордан Стойков се анжгажира да бъде изграден водопровод от дряновското село Гостилица – един от приоритетите на Коалиция Избирам Севлиево. Ремонт на по една улица на година във всяко севлиевско село, огради на всички гробищни паркове и прекарване на питейна вода в тях, са част от 19-те основни ангажимента на Йордан Стойков за следващия управленски мандат.

Общински фонд  за изпълнение на малки граждански проекти в рамките на „Гражданската инициатива за по-красиво Севлиево“ ще разпределя по 50 000 лв. на година между сдружение на етажна собственост. Това е продължение на реализираната в последните две години от предишния мандат на Стойков инициатива, по която много междублокови пространства в Севлиево бяха превърнати в китни градинки и места за почивка с предоставени от Общината пари и доброволен труд на хората.