Д-р Паралчев подаде оставка като шеф на общинската болница в Севлиево
Д-р Паралчев подаде оставка като шеф на общинската болница в Севлиево / Дарик Габрово, архив

 Управителят на общинската болница в Севлиево д-р Божидар Паралчев е подал оставка, научи Дарик. Официалните мотиви са липсата на подкрепа от страна на принципала за осъществяване на стабилизационната програма. Според кмета на Севлиево д-р Иван Иванов  обаче тя е прекалено обща и в нея има малко конкретика.

Тази вечер комисията по здравеопазване е обсъдила състоянието на болницата, като на заседанието е бил представен и одиторски доклад. На срещата са присъствали началници на отделения и работещи в стационара, които също са изказали своето мнение.

По думите на кмета управителят на болницата трябва да представи до края на март финансов отчет за 2012-та година. Необходима е и финансова ревизия. След това на сесия на Общинския съвет ще бъде взето решение за начина му на освобождаване от поста. До провеждането на конкурс ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността.

 Лечебното заведение е в лошо финансово състояние и днес общинските съветници са гласували спешна субсидия в размер на 30 000 лв. за покриване на част от задълженията му към електроразпределителното дружество