Снимка:
Снимка: / „Чардафон“ е осми в страната при 14 годишните

Момчетата на „Чардафон“ заеха осмо място в крайното класиране на Държавното първенство по хандбал при юношите до 14 години. Финалният турнир за тази възраст се проведе в рамките на четири дни в спортна зала „Орловец“ с участието на 12-те най-добри отбора от страната. ХК „Чардафон“ беше домакин на проявата, с подкрепата на Община Габрово и БФ Хандбал, и направи чудесна организация на турнира.

12-те тима бяха разделени в четири предварителни групи на финалите. „Чардафон“ попадна в група „Б“ заедно с отборите на „Беласица“ (Петрич) и „Фрегата“ (Бургас). Домакините стартираха с успех срещу състава от Петрич – 21:17 (9:10), но след това отстъпиха на „Фрегата“ с 19:20 (9:14), въпреки че изиграха силни последни пет минути и бяха съвсем близо до изравняването. Като втори в групата „Чардафон“ срещна в следващия етап първенеца на група „А“ „Левски“ от град Левски.

Четвърта шампионска титла за ХК „Бъки“

Победителят продължаваше към полуфиналите,  а загубилият – към потока за разпределяне на местата от 5-то до 8-мо. Двубоят беше равностоен почти до средата на втората част. Серия от 1:5 в рамките на четири минути даде преднина на момчетата от град Левски и те успяха да я задържат до края. Финалният сигнал дойде при резултат 17:20. Загубата неминуемо повлия върху представянето на малките габровски хандбалисти в следващите две срещи и последваха още две поражения – 18:22 (10:12) срещу отбора на ХК „Труд“ (с. Труд) и 19:27 (8:19) в мача за 7-8 място срещу „Интер“ (Благоевград).

Държавен шампион при момчетата до 14 години стана отборът на „Полюс ТМ“ (Плевен), който надигра на финала „Пирин“ (Гоце Делчев) с 33:29. Бронзовите медали спечелиха момчетата от „Левски“ с победа над „Нове-99“ (Свищов) в мача за третото място.