Българо-белоруски бизнес форум ще се проведе през октомври
Българо-белоруски бизнес форум ще се проведе през октомври / Областен управител Габрово

Българо-белоруски бизнес форум ще се проведе през октомври в София. Това обяви посланикът на Беларус Александър Лукашевич днес, по време на срещата си с областния управител Невена Петкова, в която участваха и съветникът на посланика по търговски въпроси Олег Белов, заместник областният управител Мария Пенева и ст. експертът „Регионално развитие“ Михаела Стоянова.

Форумът е договорен от Негово превъзходителство и заместник-министърът на икономиката Александър Манолев. Събитието ще бъде в рамките на поредното заседание на междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество между двете страни, на която домакин ще бъде България. В рамките на днешната си визита в Габрово новоназначеният посланик у нас  Александър Лукашевич ще проведе и среща в Габровската търговско- промишлена палата, където ще отправи покана към фирмите от региона, на които представлява интерес да  присъстват на форума.

По време на срещата областният управител и Негово превъзходителство коментираха възможности за регионално сътрудничество. Като най-перспективни сфери бяха посочени машиностроенето, електротехниката, електронното производство и др.

„Наша основна задача е развитието на търговските отношения между регионите“ – коментира Лукашевич, който прояви интерес към възможностите за туризъм, предлагани от област Габрово и сподели, че с радост ще се върне отново в Габрово, за да посети различните забележителности.