Корнелия Нинова Бузлуджа БСП
Корнелия Нинова Бузлуджа БСП / БГНЕС

На 27 юли, събота, Българската социалистическа партия ще отбележи 128-та годишнина от организираното социалистическо движение с традиционния събор на „Историческа поляна“ под връх Бузлуджа, информираха от централата на левицата в Габрово. Формален домакин на събора, който се провежда от лятото на 1991 година, е областното ръководство на БСП – Габрово.

По традиция предишния ден, на 26 юли (петък), социалистите ще положат цветя на паметната плоча на Бузлуджанския конгрес, на паметника на Васил Априлов и Костницата на загиналите за свободата в Габрово.

От площад „Възраждане“ ще започне и колоездачното състезание за Купа „Васил Дянков“ – Бузлуджа 2019 до връх Шипка, чийто старт ще бъде даден в 16.30 ч. лично от председателя на НС на БСП Корнелия Нинова.

На Паметника на Свободата на връх Шипка ще бъдат наградени победителите от надпреварата и ще бъдат поднесени венци и цветя. 

Общинската организация на БСП – Габрово организира транспорт, във връзка с провеждането на тържествата на „Историческа поляна“ под връх Бузлуджа по случай 128 години от основаването на организираното социалистическо движение.

На 27 юли (събота), 8:00ч. от площад „Възраждане” ще тръгват автобуси от Габрово за Бузлуджа. Билетите за пътуването могат да бъдат заявени в офиса на БСП – Габрово на ул. „Чардафон” 19. Телефон за връзка 066/807747.