Безплатни кинопрожекции за севлиевци
Безплатни кинопрожекции за севлиевци / Дарик Габрово

Днес кино „21 век" в Севлиево ще отбележи своя пети рожден ден. Не на шега обаче неговите ръководители са решили да направят подарък на севлиевци и гостите на града - седмица с безплатни прожекции. Те ще бъдат част и от празненствата по повод 140-годишнината на читалище „Развитие".

От 2 до 8 април киноманите могат да гледат филмите „Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Похитителят на мълнии". Това е детска фентъзи комедия от режисьора на „Хари Потър" и „Сам в къщи" и романтичната комедия „Високосна година" с много популярната Ейми Адъмс и английския актьор Матю Гууд. Освен на актьорската игра и на любовната история, зрителите ще се насладят и на красиви пейзажи от зелена Ирландия.

Следващата седмица, от 12 до 14 април ще бъдат представени пет бразилски филма. Тогава гости на града и Читалището ще бъдат бразилският посланик Негово превъзходителство Пауло Воловски и съпругата му. Входът на всички прожекции ще е свободен. Седмицата Предвидена е и седмица на родната киноиндустрия. Тя ще се проведе от 14 до 20 май. Идеята е да бъдат прожектирани няколко от новите български филми, които не са идвали в Севлиево, като „Източни пиеси", „Козелът" и др.