Андрей Новаков
Андрей Новаков / ЕНП/ГЕРБ
„Звездата на A.L.E.C.O. скоро ще изгрее. В края на тази година или най-късно в началото на следващата година първите предприемачи ще могат да получат финансиране за специализация и стаж. Първоначално стартираме с три държави - САЩ, Сингапур и Израел. Искрено вярвам, че много хора от Габрово и региона ще се възползват заради пословичната им предприемчивост."

Този коментар прави в интервю за вестник „100 вести" Андрей Новаков, който е член на Европейския парламент от групата на ЕНП. 
 

Андрей Новаков внесе предложение за европейска програма срещу манипулирането на километражите


„Колкото до програмата, насочена срещу порочната практика за превъртането на километражите - имаме одобрението на Европейската комисия. Предстои да внеса поправки в бюджета на ЕС, така че да заложим финансиране за бюджета на програмата. Очаквам в началото на 2018 година да започне работа по изпълнението на инициативата. Важно е да кажа, че това е огромно техническо предизвикателство, за което ще е нужно време. Въпреки това начинанието вероятно е най-решителната атака срещу измамата с превъртането на километражите", казва още Новаков. 
 

ЕK одобри предложената от Андрей Новаков програма срещу манипулирането на километражите


Днес екопътеката с. Кумани (кметство Царева ливада, Дряновско) – с. Боженци ще бъде оживена, освежена и почистена. Идеята е на Добрин Чайлев, който не е местен, но има къща в Куманите. Иначе е общински съветник и бивш кандидат-кмет на Шумен. „Родолюбец, клел се пред майка България“, така кратко се представя пред репортер на вестник „100 вести" бившият военен инж. Добрин Чайлев. Информацията е водеща за изданието.

Друга статия информира, че с духа на предците продължават да живеят някогашните изселници от Топлешка община. Потомци на старите тодоренци пресъздават спомени, а не разказват легенди. За втори път тази година с християнска церемония напомниха за родовата памет в село Тодорчета. В Параклиса „Света Троица“, намиращ се в близост до училището, отец Христо Червенски от габровското Архиерейско наместничество отслужи ритуал по освещаване на икона – дарение. Иконата на Света Богородица с Младенеца е изработена от Снежана Трайчева, която е завършила Финансов контрол и работи във Финансовия отдел на Държавен куклен театър - Габрово.