/ iStock/Getty Images
На 7 октомври РЗИ-Габрово, е съобщен един потвърден случай на COVID-19 - мъж на 85 г. от Севлиево.

Нови 13 случая на коронавирус в област Габрово

Изследван поради грипоподобни симптоми. Към момента, е хоспитализиран в Инфекциозно отделение на МБАЛ “Д-р Ст. Христов“-Севлиево с едностранна пневмония.

Случаят е епидемиологично проучен. Изготвени са и са връчени  предписания на контактните лица на заболелия за задължителна 14-дневна домашна изолация.

400 ученици от Габрово учат онлайн, родителите недоволстват (ВИДЕО)

На 5 и 6 октомври, са съобщени 11 потвърдени случаи на заразата
. Всички случаи са регистрирани в община Габрово. От тях - осем жени на възраст от 41-75 г. и трима мъже, на възраст 38-45 г.

46-годишна жена от заболелите е помощник-възпитател в детска ясла „Славейче“-Габрово. 43-годишна жена от заболелите е начален учител в СУ „Р.  Каролев“-Габрово. Децата от две яслени групи и от класа на заболелите помощник-възпитател и учител, са поставени с предписание на задължителна 14-дневна домашна изолация.

Нови 17 случая на коронавирус в Габровско

От потвърдените 11 случаи в община Габрово: четири лица - мъж на 38 г. и жени на 75, на 74 и 43 г., са хоспитализирани в Инфекциозно отделение на МБАЛ „ Д-р Т. Венкова"-Габрово, с вирусна пневмония.

- шест лица са с грипоподобни симптоми и провеждат домашно лечение
- едно лице към момента е безсимптомно


Новорегистрираните случаи са епидемиологично проучени. Изготвени са и са връчени предписания на контактните лица на заболелите за задължителна 14-дневна домашна изолация.