/ ThinkStock/Getty Images
Пътните настилки в областта са почистени и обработени, проходими при зимни условия
Пътищата в общината са почистени и обработени. Снежната покривка в централна градска част е около 5 см., във високите части на общината до 10-12 см.

Актуална зимна обстановка в община Габрово

Пътните настилки в областта са почистени и обработени, проходими при зимни условия.
По усойните райони е възможно частично заледяване. На прохода Шипка температурата е минус 10 градуса, пътната настилка е обработена, снежната покривка е 20 см. В сила е забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.  

Оранжев и жълт код за силен вятър в 12 области

Пътят към курортен комплекс Узана е почистен, снежната покривка там е около 10 см, температурата е минус 8 градуса. Времето е ясно, със силен вятър. Малките писти работят.
ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата.


Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити. Няма населени места без електроснабдяване. Времето в Габрово е облачно, температурата на въздуха е минус 2 градуса, а влажността - 91%.

Жълт код за снеговалеж е обявен за Габровска област

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца. Днес с умерен и силен вятър от север-североизток застудяването ще продължи. Ще бъде предимно облачно, в планинските райони и на места в източната половина от страната със слаби превалявания от сняг, по крайбрежието на морето - предимно от дъжд.

Условия за по-значителни снеговалежи и навявания ще има в Централния Предбалкан. Почти без валежи и с временни разкъсвания на облачността ще е над крайните западни райони. Максималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°, но заради вятъра, усещането ще е за по-студено време.

Зимна приказка на „Бузлуджа” (СНИМКИ/ВИДЕО)

В планините ще е облачно и ветровито, с предимно слаби превалявания от сняг. По-значителни ще са снеговалежите на места в Стара планина. Има условия за снегонавявания. Вятърът ще е силен от североизток. Температурите ще се понижават и към 14:00 часа на височина 1200 ще е около минус 5°, на 2000 метра - около минус 12°.