/ iStock/Getty Images
С умерен и силен вятър от север-североизток застудяването ще продължи. Ще бъде предимно облачно, в планините и на места в източната половина от страната - със слаби превалявания от сняг. Условия за по-значителни снеговалежи и навявания има в Централния Предбалкан. Почти без валежи и с временни разкъсвания на облачността ще е над крайните западни райони.

iStock/Getty Images

В област Бургас е обявен оранжев код за силен север-североизточен вятър с пориви до 20-25 м/с. Oчакват се значителни валежи в крайните южни райони на областта. В Странджа валежите ще са от сняг, по крайбрежието – от дъжд. В комбинация със силното вълнение на морето, съществува опасност за разлив при устието на река Велека и на река Резовска. Ще продължи да вали и през нощта срещу вторник.

В 11 области в страната е обявен жълт код за силен север-североизточен вятър с пориви до 20-25 м/с.
Това са Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Разград, Търговище, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян.

DarikNews.bg

Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, максималните - предимно между минус 1 и 4 градуса, но заради вятъра усещането ще е за по-студено време.

iStock/Getty Images

Над Черноморието ще е предимно облачно и ветровито. Ще духа силен, на моменти - и бурен, север-североизточен вятър. На места ще има превалявания от дъжд, по-интензивни и обилни - в крайните южни райони. За кратко дъждът ще се примесва със сняг. Максималните температури ще са между 3 и 6 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще е 4-5 бала, в крайните южни райони ще е много силно - до 6 бала.

iStock/Getty Images

В планините ще е облачно и ветровито, с предимно слаби превалявания от сняг. По-значителни ще са снеговалежите на места в Стара планина. Има условия за снегонавявания. Вятърът ще е силен от североизток. Температурите ще се понижават и към 14.00 ч. на височина 1200 ще е около минус 5 градуса, на 2000 метра - около минус 12 градуса.
Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

Във вторник от север облачността бързо ще се разкъса над по-голямата част от страната и ще намалее до предимно слънчево. Вятърът в западната половина от страната ще отслабне. Сутрешните температури ще достигат на отделни места до минус 8-минус 9 градуса, а дневните ще останат без съществена промяна - между минус 1 и 4 градуса.

В сряда ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Сутрин ще е студено, но през деня ще започне затопляне.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА