АЕК „Етър” участва в най-мащабното Международно туристическо изложение
АЕК „Етър” участва в най-мащабното Международно туристическо изложение / netinfo

Архитектурно-етнографски комплекс „Етър” взе участие в най-мащабното Международно туристическо изложение в България. Габрово бе представено чрез проект, обединяващ трите възрожденски града, заедно с Трявна и Севлиево, под мотото „Да се видим в центъра”. Географският център на страната ни, заинтригува посетителите, туроператорите, медиите с възможностите за културен и селски туризъм, екопътеките и фестивалите, които се провеждат в трите града.

АЕК „Етър” представи културния си календар за 2014-та, в която чества 50 години от откриването си. Представен бе и новият Музеен детски кът „Открий какво умееш”, който  отвори врати в Етъра в началото на август. Над 1 700 деца са преминали през него и са получили знания за народните занаяти и традиции.

На специална  церемония, музеят бе награден със „Златен  приз” за съхраняване и популяризиране на българските народни занаяти и традиции. Наградите на списание „Туризъм и отдих”, „Златен приз”, са ежегодно признание за лидерите в туризма, а в своята 50 годишна история АЕК „Етър”-Габрово се е доказал и утвърдил като разпознаваема туристическа дестинация и марка за качество. Място създадено да съхрани българската възрожденска архитектура и народни занаяти, и запазило до днес духа на миналото.