/ netinfo
EVN ще осигури дейността на абсорбаторите на влага за къщите, пострадали от наводненията в община Камено, и ще поеме разходите, свързани с изсушаването на имотите. Това съобщиха от дружеството след като омбудсманът Мая Манолова настоя за опрощаване на ноемврийските сметки за електричество на пострадалите домакинства.

Манолова зове EVN да опрости сметки за ток на пострадалите от наводнението

Компанията вече е в контакт с кмета на община Камено Жельо Вардунски, с когото се координират и допълнителни действия за възстановяване на пострадалите села като поправка на паднали огради и други. Доброволци на EVN ще се включат и в цялостната дейност по възстановяване на нормалния ритъм на живот в селата, съобщиха от дружеството. 

И общината разкри дарителска сметка за възстановяване на щетите от наводнението

Оттам допълват, че още от 2015 година е въведена програма за корпоративно доброволчество, в която всеки сътрудник получава подкрепа от компанията при полагане на доброволен труд в полза на обществена кауза. До този момент сътрудниците на EVN са реализирали над 100 доброволчески акции в деветте области на Югоизточна България, подпомагайки десетки местни общности, сдружения, читалища, образователни и социални заведения.