Звезди на българския театър гостуват в Пчеларово и Генерал Тошево
Звезди на българския театър гостуват в Пчеларово и Генерал Тошево / Дарик Добрич

Театралният спектакъл „А помните ли?" гостува в Генерал Тошево и Пчеларово. В него участват емблематични актьори от различни столични театри - Емилия Радева, Гинка Станчева, Гергана Кофарджиева, Иван Несторов, Вели Чаушев, Иван Налбантов, Жоржета Чакърова, Корнелия Петкова, Красимира Казанджиева, Стефан Илиев, Веселин Вълков, Любомир Бъчваров, Димитър Стефанов, Тони Тонев, Йоана Буковска, Емилия Цанкова. Режисурата е на Никола Петков.

Звездната трупа ще бъде за първи път на тошевска сцена. Те ще изнесат представление на 15 октомври от 18.00 часа в залата на Читалището.

На следващия ден, неделя, от 12.00 часа, спектакълът „А помните ли?" ще бъде показан в къщата на Константина Петкова в село Пчеларово, която е и отворена сцена за изкуства. За Дарик домакинята съобщи, че освен пиесата, в програмата ще има изпълнения на нейни ученици - певци, както и на Дамска хорова формация „Мистика" с диригент Росица Дурмушлийска.

Константина Петкова вече организира още едно културно събитие в Пчеларово. Следващата неделя, 23 октомври, в нейния дом ще гостуват куклените артисти Мая и Митко Димитрови - „Театър ММ", които ще покажат приказката за Снежанка.
Артистичният дует е сформиран през 1995 г. В репертоара им има спектакли и миниатюри за деца и възрастни. Представленията се играят на сцените на Театър 199, Столичен куклен театър, Ателие 313 /София/. Театърът е участвал на много международни фестивали в Германия; Австрия; Сърбия; Хърватска, Италия.