Завърши първото ниво от летен езиков семестър във ВУМК – Добрич
Завърши първото ниво от летен езиков семестър във ВУМК – Добрич / ВУМК

Група от чуждестранни студенти, както и младежи от Добрич, приключиха първия етап от летния езиков семестър във Висше училище Международен колеж (ВУМК). В продължение на един месец студентите целодневно изучаваха английски език с преподавателите от Великобритания Алисън и Мартин. „Дойдох на летния семестър по английски език, за да подобря познанията си и да разбера за възможностите за обучение за българска и британска диплома във ВУМК. За един месец се научих да комуникирам свободно, обстановката предразполага – студентите от моята група са от различни държави, ние си говорим само на английски. Много важно е, че и преподавателите са от Великобритания, а и всички служители на колежа говорят с мен на английски. Когато се върна обратно в Украйна ще си подготвям документите да продължа висшето си образование във ВУМК, Добрич“, споделя студентката Анна.

Според представители на ВУМК, част от включилите се в летния семестър, който се провежда за втора поредна година, са ученици от Добрич и други краища на страната, които използват лятото, за да повишат познанията си по чуждия език, срещайки различни националности и култури при нас, посочвет от ВУМК. Някои от младежите предпочитат обучение само за месец, други за целият срок – близо три месеца.

Следващата група пристига идната седмица, но записванията за българи продължават. Изявилите желание да се обучават в летния семестър по английски до момента са от България, Йордания, Русия, Украйна, Казахстан, Грузия.