Засилено полицейско присъствие пред секциите, за които има съмнения за контролиран вот
Засилено полицейско присъствие пред секциите, за които има съмнения за контролиран вот / Дарик Добрич

Засилено полицейско присъствие в секциите в училищата "Л. Каравелов" и "П. Волов" в Добрич е разпоредил окръжният прокурор Пламен Николов, съобщи той за Дарик. За тези секции по-рано бе подаден сигнал, че има организирано извозване на гласоподаватели с микробуси. Полицаите проверяват всички преминаващи микробуси, каза Николов. Засиленото присъствие в районите ще продължи до края на изборния ден, увери той и коментира, че според него то дава резултати.

Проверяват сигнал за организирано извозване на гласоподаватели до секции

По случая в момента се прави анализ в Областната дирекция на МВР, след което данните ще бъдат предоставени на районния прокурор Петко Тухчиев за произнасяне дали да се образува производство, поясни Николов.

В изборния ден дежурят всички районни прокурори. Приети са общо 6 сигнала за нарушения - един в Добрич, един в Тервел, три в Каварна и един в Генерал Тошево. В Балчик няма подадени сигнали. До момента няма образувани досъдебни производства за изборни нарушения.

Окръжният прокурор коментира още, че се наблюдава интересен похват при подаването на сигнали. Понякога се оказва, че докато полицаите проверяват нередност в единия край на града, която се оказва несъществуваща, в друг отдалечен район се случва истинско нарушение, за което властите научават впоследствие. Прокурорът напомни, че всички получени сигнали се инспектират.