Засекретиха делото за публичния дом на Кехайов
Засекретиха делото за публичния дом на Кехайов / netinfo

Делото срещу скандалния добрички бизнесмен Панайот Кехайов за предоставяне на помещения за сексуслуги и за склоняване на малолетни към проституция бе засекретено.

Днес вратите на съдебната зала, където тече производството, бяха затворени и ще бъдат отворени едва при четенето на присъдата.

Заседанията по делото, на което бе даден ход, стават закрити въз основа на член 263 от НПК, реши съдът. Членът третира запазване на нравствеността и факти от интимния живот на гражданите, обясни районният прокурор Веселин Вичев.

Кехайов бе арестуван през декември 2005-та година. В бившето студентско общежитие, което той стопанисваше, полицаите разкриха истински публичен дом с тарифи за сексуслуги и албуми с порноснимки. Клиентите били обслужвани от десетки момичета, някои от които непълнолетни. Според слухове в тефтерите, където записвали ползвалите услугите на проститутките, фигурират известни имена от Добрич. Запознати предполагат, че именно заради това делото е било засекретено. Над дейността на сутеньора пък имало опънат чадър, благодарение на който бардакът е работел безпроблемно.

Кехайов обави, че процесът срещу него е скалъпен. Той е подсъдим и по други дела.