Започва пролетното почистване на Добрич
Започва пролетното почистване на Добрич / Дарик Добрич

От днес до 12 април ще се проведе пролетното почистване на Добрич, съобщават от общината. На желаещите да се включат в инициативата ще бъдат осигурявани ръкавици и чували за смет, а на тел. 60 45 73 ще се приемат заявки за извозване на събраните отпадъци.

В отделни райони на града добричлии вече започнаха да почистват междублокови пространства и зелените площи. Фирмата, ангажирана със сметопочистването „А.С.А България” ЕООД  в момента извършва метене и измиване на основните пътни артерии и централна градска част, почиства улиците  от струпаните наноси през зимния период, както и хоризонталните линейни отоци.

Общинското предприятие "Устойчиви дейности и проекти" се грижи за почистване на зелените площи и разделителните ивици на булевардите и  централната част. Ще се почистят и терени в жилищните комплекси  "Балик", "Строител" и "Югоизток". Училищата и детските градини ще се заемат с дворовете, прилежащите пространства и местата за обществено ползване около учебните заведения, както и с градския парк по предварително изготвен график.

Добрич  ще участва и в националната кампания "Да почистим България за един ден", която е обявена за 12 май.