/ ThinkStock/Getty Images
Окръжен съд - Добрич наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 18-годишен младеж от Каварна, разследван за кражба и ползване на чужда дебитна карта.

Ст. С. е извършил кражбата на 1 срещу 2 декември, в съучастие с друг непълнолетен младеж. Двамата проникнали в паркиран пред къща в морския град автомобил и откраднали намиращото се в жабката портмоне, в което имало 450 лева, документи и 2 банкови карти с ПИН кодовете. Впоследствие младежите изтеглили част от наличните по сметката средства.

Осъдиха условно мъж от Каварна, използвал пред КАТ фалшива диплома за основно образование

След като се запозна с материалите по досъдебното производство и изслуша изразените в съдебно заседание доводи на страните, Окръжният съд прецени, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията. Младежът вече е бил осъждан за кражба, по времето когато е бил непълнолетен, като му е било наложено наказание „пробация“.

С оглед високата обществена опасност на деянията, както и с цел да се предотврати възможността той да се укрие или да извърши друго престъпление, Окръжен съд-Добрич счете, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за процесуална принуда. Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред горната съдебна инстанция в 3-дневен срок.