/ / ThinkStock/Getty Images
Условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок и пробация за срок от 6 месеца получи жена от тервелското село Орляк, затова че е използвала чужда дебитна карта без съгласието на титуляра. Жената беше осъдена, след като Окръжен съд - Добрич одобри споразумението, сключено между нея и прокуратурата.

Сърбин-рецидивист и софиянец източили чужда дебитна карта в Добрич

30-годишната Анета Р. се призна за виновна в това, че на 27 април т.г. изтеглила с чужда дебитна карта общо 360 лева. Освен нея в случая са забъркани мъж от същото село и още едно неустановено лице. От банкомат в Тервел тримата изтеглили първо 100 лева, а впоследствие и останалите 260 лева. Дебитната карта е била на друга жена от село Орляк, като парите вече са възстановени.

Осъдиха мъж, теглили пари от чужда дебитна карта

Подсъдимата декларира пред съда, че е съгласна с клаузите на постигнатото споразумение и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. Тя ще плати и направените по делото разноски в размер на 273 лева. Възпитателната работа с осъдената по време на изпитателния срок на условната присъда е възложена на съответния районен инспектор от РУ на МВР - Тервел.

Наложените й пробационни мерки включват задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца и задължително явяване и подписване пред пробационен служител с периодичност два пъти седмично за същия срок.

Определението на Окръжен съд - Добрич е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.