Задържаха под стража 10 души от бандата, разпространявала дрога
Задържаха под стража 10 души от бандата, разпространявала дрога / netinfo

Добричкият окръжен съд задържа под стража 10 души, разследвани за участие в престъпна група за разпространение на наркотици. Задържаните са на възраст от 23 до 36 години. Те са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство на Първо РУ на МВР - Добрич. Повечето са осъждани и престъплението се явява за тях тежко умишлено.

Според Добричката окръжна прокуратура при проведените следствени действия са събрани достатъчно доказателства, че десетимата са извършители на деянието, за което се разследват. Има реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление, ако спрямо тях не бъде взета най-строгата мярка за неотклонение. Видът на престъплението и лошите им характеристични данни говорят за висока обществена опасност на деянието и на личността на обвиняемите, заяви днес представителят на Окръжна прокуратура - Добрич.  

Адвокатите на десетимата настояха, че няма данни подзащитните им да са извършили престъплението, за което са привлечени да отговарят и поискаха по-лека мярка за неотклонение.

Всеки от задържаните може да обжалва определението на Добричкия окръжен съд пред Апелативен съд - Варна.

Както вече Дарик съобщи, престъпна група от 13 души заловиха на 16 декември служители на Първо районно управление и сектор "Криминална полиция" при МВР - Добрич. Те се занимават с разпространение на наркотици, придобиване и държане на огнестрелно оръжие без разрешително, изнудване, палежи и други тежки престъпления, информират от полицията.

Бандата е задържана при масирана операция срещу наркоразпространители в Добрич, проведена на 15 срещу 16 декември т.г.. след проучване по сигнал. 13-тимата са всички членове, организатори и ръководителят на групата. Те са криминално проявени и осъждани за различни престъпления от общ характер. 10 от тях са задържани с постановление на Окръжна прокуратура Добрич за 72 часа.

При претърсвания, в домовете им са намерени и иззети около 250 грама амфетамини, 50 грама марихуана, както и огнестрелно оръжие. Полицията продължава активната работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на групата.