/ Дарик Добрич, архив
6000 лева ще бъдат заделени от общинския бюджет за провеждане на военно-историческа реконструкция по повод 140 години от освобождението на Добрич от турско робство. Това се разбра по време на днешната сесия на Общинския съвет. Д-р Добрин Добрев представи решение на комисията по култура, вероизповедание и етнически въпроси във връзка с предоставяне на средства за годишнината. Събитието ще бъде на 27 януари.

Възстановчици от Добрич достойно представиха българската военна история в Москва

Д-р Добрев изказа опасение, че новият бюджет тогава още няма да бъде готов и предложи сумата от 6000 лева да залегне в актуализацията на тазгодишния бюджет, която бе направена на сесията. Зам.-кметът по финансите Елка Димова обаче увери, че няма никакви технически пречки парите да се включат в бюджета за 2018 година. “Иначе прегръщам идеята с цялото си сърце”, заяви тя.

На 27 януари добричките възстановчици от клуб “46-ти пехотен Добрички полк” ще представят тържественото посрещане от местната общност в Хаджиоглу Пазарджик на руската имперска армия. Решението да се отделят пари за тази реконструкция е взето единодушно от комисията по култура към Общинския съвет.