ВУМК организира туристическа трудова борса за младежи
ВУМК организира туристическа трудова борса за младежи / Дарик Добрич - архив

Висше училище Международен колеж /ВУМК/ организира Кариерно изложение, на което присъстват фирми в областта на туризма и бизнес услугите както от България, така и от чужбина.

Трудовата борса се провежда в сградата на ВУМК - зала 203 до 16.00 часа днес. Участници в нея са работодатели от 14 компании ще избират на място бъдещи свои служители за предстоящия летен сезон, информират от висшето училище.

Събитието е отворено за студентите и на други висши училища и ученици над 18 годишна възраст, уточняват от ВУМК. Задължителни изисквания за участие в трудовата борса са външен вид, подходящ за интервю с работодател и говоримо владеене на английски или немски език.

Сред работодателите са представители на летищата във Варна и Бургас, атракционни комплекси от Германия, световни вериги хотели, американски туристически комплекси и др.

„Задължителна част от обучението в Международен колеж е летен стаж по специалността, като по-голяма част от студентите избират да придобият практически опит във водещи фирми в чужбина. Възпитаниците ни завършват с близо една година работен опит. Стремим се да помогнем на студените в избора на компания, затова всяка година организираме подобни събития, това е първото за 2015. Планирали сме поне още 3, на които ще има и компании опериращи в областта на информационните технологии.“ – сподели Петя Петрова, ръководител на Кариерния център към висшето училище.