ВУМК организира състезание за млади предприемачи
ВУМК организира състезание за млади предприемачи / ВУМК

Първа наградата в лагера за млади предприемачи (Young Entrepreneurs Camp), организиран от Висше училище Международен колеж (ВУМК), получи отборът, създал проект за въвеждане на модерни методи за обучение в образователната система. Всеки един от пет членния тим на победителите получи  стипендия за обучение в британските бакалавърски програми на ВУМК и университета Кардиф Метрополитън (Cardiff Metropolitan University, UK), предмети награди и учебни пособия.

Втора и трета награда – книги на английски език, ваучери за намаление за участие в летни езикови семестри бяха отредени на отборите, създали проекти за еко ферма и младежки център за забавления. Младите победители  са ученици в 10, 11 и 12 клас от Добрич, София, Елена и Варна.

 

Ученици от 11 средни училища в страната се включиха в състезанието, организирано от висшето училище в Добрич. В началото на събитието студенти от ВУМК представиха собствени реализирани бизнес проекти, като добър пример за работещи компании, както и примери за социално предприемачество от България и света.