Награди на Община Добрич за култура и наука
Награди на Община Добрич за култура и наука / Дарик Добрич архив
Община Добрич ще отбележи тържествено 1 ноември – Ден на народните будители и Ден на българските учени. В 9.30 ч. в храм „Света Троица“ започва празничен тържествен водосвет, след който от 10.00 ч. ще бъдат поднесени цветя на паметната плоча на Първото взаимно училище в Добрич в двора на църквата.

От 11.00 ч. в Огледална зала „Нели Божкова“ започва тържествената церемония за връчване на Годишни награди „Добрич“ в областта на културата и науката. Тази година носител на индивидуалния приз стана историкът Живко Марков от Регионалния исторически музей; колективната награда е за екипа на Драматичен театър "Й. Йовков", а за млад творец е отличена ученичката Татяна Иванова - поетеса и музикант.
Програмата на събитието включва освен награждаването и концерт с участието на Духов оркестър – Добрич с диригент Стоян Монов; Кай Орлинов – цигулка, носител на Гран при от тазгодишния конкурс "Надежди, таланти, майстори" в Добрич; и Венцеслава Тодорова – пиано.

От Регионална библиотека "Дора Габе" ще изнесат беседа за ученици в 10.30 ч. в сектор "Работа с деца" на тема "О. будители народни, цял низ светли имена".