Времето остава много студено
Времето остава много студено / БГНЕС

Тази сутрин най-ниски температури отново бяха отчетени в Кнежа -23 градуса по Целзий, посочва Нова телевизия.

Днес времето ще остане без никаква промяна. Отново в 16 области е обявен оранжев код за опасно ниски температури, а в останалите 12 области, между които Добрич  - кодът е жълт.

През деня максималните температури ще са между -10° и -5° в Северна България, а в Южна България - до 1 градус, посочват от НИМХ-БАН.

В часовете преди обяд по поречието на Дунав ще има мъгла или ниска облачност. След пладне от запад облачността, предимно средна и висока, ще започне да се увеличава.

И в планините ще е слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се увеличи, но без валежи. Ще духа силен северен вятър.

В понеделник следобед облачността ще се увеличи и привечер и през нощта срещу вторник на места ще превали слаб сняг. Температурите ще се повишат, максималните ще са между -5° и 0° в Северна България, а в Южна България - до 2-3°. Във вторник затоплянето ще продължи. Облачността ще се разкъса, над много райони и ще намалее. През следващите дни в планинските райони ще е предимно слънчево, там ще се затопли още.

Повече за времето и пътната обстановка в страната ще научите на Sinoptik.bg