/ Община Добрич
Поредицата Великденски концерти, реализирани преди година от Общината по идея на органистката Мария Славова е на път да се превърне в традиционен празник и подготовка за духовното извисяване преди Великден.
 
Осем граждански проекта са реализирани през 2018 г. с общински средства

Тази година концертите ще се състоят на 4, 9, 16 и 22 април, от 18.30 часа в Концертна зала „Добрич”. Богата палитра от произведения, обединени в заглавието Basso Ostinato ще представят Мария Славова в партньорство с Ирина Олшанска - цигулка.  Доц. Сабин Леви - органист и разностранен музикант, е включил и четири свои хорални прелюдии.

Питат добричлии как да изглежда новият централен пазар в града

Стефан Далчев - орган и Магдалена Далчева - виолончело ще поднесат тематично подбрана програма. Цикълът включва и концерт на Български камерен оркестър - Добрич с Диригент Алексей Измирлиев, който ще ни изненада с програма Английски барок.
 
Всички изпълнители с вълнение споделят благодарността си за възможността да се изявят пред добричка публика, известна с високите си изисквания и естетски критерии за сериозна музика от такъв клас, както и за шанса да свирят на уникалния инструмент в Концертна зала „Добрич“.