/ Дарик Добрич
Масово допитване до добричлии как да изглежда новият централен пазар в града стартират от кметството. Анкета с въпроси към гражданите ще бъде качена на сайта на Община Добрич до края на днешния ден. Анкетьори, които ще попълват анкети на хартиен носител също ще се свързват с добричлии в рамките на месец.

Нови 20 видеокамери ще има до края на годината в Добрич

До края на април данните от анкетата трябва да са обработени, след което ще бъде съставена окончателната концепция, въз основа на която ще бъде написано заданието за архитектурен конкурс. „Нашата смела цел е на 1 май архитектурният конкурс да стартира, за да може  до края на юни да имаме готов идеен архитектурен проект за нов пазар”, подчерта зам.-кметът на Добрич арх.Боян Коларов. Новата визия на пазара цели промяна не само на площадката на пазара, но и на всички околни улици, които водят до тържището.

Община Добрич ще съди Областния управител за пропуснати ползи в размер на 920 000 лв.

В края на миналата година от Община Добрич обявиха, че са разговаряли по темата със Съюза на урбанистите в България, откъдето са ги насочили към студио Place.Make, което работи в сферата на градския дизайн, градското и ландшафтното планиране и изследвания.

Водят се разговори и с Камарата на архитектите в България за проучване на вече направени архитектурни конкурси за градски пазари, довели до изграждане на видими резултати, от които Добрич може да почерпи опит.